om oss

Vi har lång erfarenhet från branschen, faktiskt så långt tillbaka som 1887 och vi hjälper privatpersoner att omsätta smycken och andra värdeföremål i guld till pengar som får en bättre nytta. Vi tycker att smycken är till för att användas eller att guldet kan ingå i nya. Ligger dina smycken i en byrålåda eller i ett bankfack är det bättre att använda värdet till något annat.

Vår huvudsakliga verksamhet är att tillverka och sälja nya smycken, främst vigsel- och förlovningsringar, och begagnat guld utgör en viktig del i vårt kretslopp. Försäljning av nya smycken sker på webben, i butik, showrooms samt pop-ups.

Vi försöker hushålla med resurser vid handel med begagnat guld för att ytterst kunna erbjuda det bästa priset per gram guld. Därför sker alla kommunikation med dig som kund via webplatsen och e-post. Vi kan inte ta emot dig fysiskt eller bemanna en telefon. Vi använder inget glättigt material i kuvert eller pappersformulär samt försöker hålla vår webplats så enkel och tydlig som möjligt.

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får när ni säljer ert guld till oss

Kan jag ångra mig?

Ja, det kan du. Du har en ångerrätt på fem dagar. Vi tar 299 kr för att täcka porto- och försäkringskostnader i det fall du önskar få tillbaka dina inskickade föremål, helt eller delvis.

Hur vet jag att det är säkert att skicka guld till er?

Vi har varit verksamma i branschen väldigt länge. Att inte vara seriös håller inte. Vi använder godkända vågar och metoder för att kontrollera ditt guld. Du får en dokumentation i samband med utbetalning. Vi är godkända av Polisen att hantera begagnat guld. Vi följer de hårda regler som finns för detta, bl a att förvara guldet under en viss tid samt att säljaren går att identifiera. Kuvertet - som har en neutral utformning - du får för att skicka in dina föremål i är försäkrat och spårbart. När du lämnar in det, erhåller du ett kvitto. Det har aldrig hänt att ett spårbart och försäkrat brev kommit bort.

Kostar det något?

Nej, vi tar inte ut några avgifter. Vi har inga viktgränser, undersökningsavgifter eller snabbhetspremier. Om vi får in föremål (oftast är föremålen stämplade så att det framgår om det är guld i någon form - dock kan vi kontrollera om du är osäker) som inte är guld eller om du ångrar dig helt eller delvis, tar vi ut kostnaden för retur- och försäkringskostnader. Det betalar du antingen med kort eller så drar vi av det från övrigt guldvärde. Vi är tydliga och meddelar i förväg.

Kan jag skicka in med diamanter?

Ja, det kan du. Dock köper vi väldigt sällan diamanter och oftast handlar det om mindre stenar. Dessa har lågt värde samt är svåra att använda till något annat. Det bästa är att ni försöker plocka ur dem på egen hand. Det gör inget om föremålet blir skadat när de plockas ur. Vi kan skicka tillbaka stenarna och då kostar det 299 kr.

Hur sker utbetalning?

Vi kan betala ut till bankkonto (oavsett bank), bankgiro eller Swish. Vi använder det som är mest lämpligt vid varje enskilt tillfälle. Viktigt att samtliga uppgifter är ifyllda vid beställning av brev samt i bifogat formulär. Dubbelkolla dem gärna.

Vad händer med mitt gamla guld?

Vi eller våra samarbetspartners gör nya smycken av det. Bra för miljön!

Villkor

  1. Priserna gäller endast när handeln sker via vår webplats, guldpeng.se.
  2. Priserna kan ändras utan särskilt meddelande.
  3. Vi ger ingen prisgaranti. Vi betalar rätt och bra, utan krångliga villkor.
  4. Priset som gäller för ditt guld, är det som anges när du beställer brevet + fem dagar.
  5. Vi kan avböja att köpa ditt guld, utan att ange orsak. Då betalar vi returkostnaderna.
  6. Vi är skyldiga att rapportera misstänkt stöldgods eller motsvarande.
  7. Vi kan kontakta dig för att ställa kontrollfrågor för att verifiera dig som kund och föremålen som är inskickade.
  8. Priset vi ger är för skrotguldet, inte i relation till inköpspris, nypris, eventuellt värde i varumärke, arbetskostnad osv.
  9. Vår prissättning följer världsmarknadspriset mm. Vi bevakar detta dagligen. Ändringar kan ske snabbt.
  10. Vi ansvarar inte för skicket (t ex skador som redan finns sedan tidigare eller som uppstår vid något tillfälle under processen) på inskickade föremål. Det är dock sällsynt att något går sönder eller skadas. Ytterst är det skrotguldet vi arbetar med.