Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får när du säljer ditt guld

Först det viktiga!

Om du säljer 1g 18k guld till en av branschens kanske lite mer "kända" namn får du endast 189 kr (vid "snabbhetspremie"). Säljer du till oss får du hela 440 kr utan några dolda villkor.

Genomsnittsvikten vi hanterar är 17g. Säljer du den vikten till samma lite mer kända aktör, får du endast 202 kr per gram, dvs 3 434 kr (även där måste du uppfylla deras villkor för "snabbhetspremie"). Väljer du däremot oss betalar vi hela 7 480 kr. Du tjänar alltså mer än det dubbla genom att välja oss, hela 4 046 kr mer - fortfarande helt utan dolda villkor!

*Detta är ett verkligt räkneexempel skapat i april 2024 och som bygger på dagsaktuellt guldpris, och visar att vi betalar väldigt mycket bättre.

Kostar det något?

Nej, vi tar inte ut några avgifter. Vi har inga viktgränser, undersökningsavgifter eller snabbhetspremier. Om vi får in föremål (oftast är föremålen stämplade så att det framgår om det är guld i någon form - dock kan vi kontrollera om du är osäker) som inte är guld eller om du ångrar dig helt eller delvis, tar vi ut kostnaden för retur- och försäkringskostnader. Det betalar du antingen med kort eller så drar vi av det från övrigt guldvärde. Vi är tydliga och meddelar i förväg.

Hur vet jag att det är säkert att skicka guld till er?

Vi har varit verksamma i branschen väldigt länge. Att inte vara seriös håller inte. Vi använder godkända vågar och metoder för att kontrollera ditt guld. Du får en dokumentation i samband med utbetalning. Vi är godkända av Polisen att hantera begagnat guld. Vi följer de hårda regler som finns för detta, bl a att förvara guldet under en viss tid samt att säljaren går att identifiera. Kuvertet - som har en neutral utformning - du får för att skicka in dina föremål i är försäkrat och spårbart. När du lämnar in det, erhåller du ett kvitto. Det har aldrig hänt att ett spårbart och försäkrat brev kommit bort.

Hur godkänner jag värderingen?

När vi tar emot din försändelse, kontrollerar vi den så att den inte är skadad på något sätt. Vi öppnar och dokumenterar innehållet i ett formulär och vi påbörjar värderingen. När vi är klara distribueras formuläret till dig via e-post, som du godkänner med vändande e-post till oss.

Hur sker utbetalning?

Vi kan betala ut till bankkonto (oavsett bank), bankgiro eller Swish. Vi använder det som är mest lämpligt vid varje enskilt tillfälle. Viktigt att samtliga uppgifter fylls i korrekt i formuläret som ska bifogas med de inskickade föremålen.. Dubbelkolla dem gärna.

Kan jag ångra mig?

Ja, det kan du. Du har en ångerrätt på fem dagar. Vi tar 299 kr för att täcka porto- och försäkringskostnader i det fall du önskar få tillbaka dina inskickade föremål, helt eller delvis.

Kan jag skicka in med diamanter?

Ja, det kan du. Dock köper vi väldigt sällan diamanter och oftast handlar det om mindre stenar. Dessa har lågt värde samt är svåra att använda till något annat. Det bästa är att ni försöker plocka ur dem på egen hand. Det gör inget om föremålet blir skadat när de plockas ur. Vi kan skicka tillbaka stenarna och då kostar det 299 kr.

Vad händer med mitt gamla guld?

Vi eller våra samarbetspartners gör nya smycken av det. Bra för miljön!